UFC:n Australian illassa otellut kiinalainen Li Jingliang käytti mittelössään Jake Matthewsia vastaan ällistyttävän epäurheilijamaisia otteita. Jingliang raastoi ja repi vastuksensa silmää sormillaan mattopainitilanteessa niin pahasti, että silmästä vuosi verta.

Hurjasta tilanteesta ottelun kehätuomari huomannut mitään, eikä puuttunut tilanteeseen. Karmeasta tempauksesta levisi kuva Twitterissä, jota kamppailufanit hämmästelivät laajasti. Monet ihmettelivät, miten kehätuomari ei tajunnut antaa Jingliangille varoitusta tai vähentää häneltä pistettä.

Matthews onnistui voittamaan hurjan kamppailun vastustajansa raa’asta tempusta huolimatta. Mies väitti ottelun jälkeisessä kehähaastattelussa, että ei edes huomannut Jingliangin sormia hänen silmissään.

– Taistelun hurmoksessa tuollaisia asioita ei huomaa ollenkaan. Näin kyllä, että hänen hanskansa oli naamallani, mutta en tajunnut mitään muuta. Ottelun keskellä tekee mitä vain voittaakseen. En syytä häntä siitä. Ei muistella pahalla, Matthews sanoi.