Thaimaassa ottelutta ammattilaisvapaaottelijaa Rustan Abdurakmanovia epäillään kidutuksesta, ryöstöstä, kiristyksestä ja kidnappauksesta sekä muista rikoksista. Kamppailija tullaan karkottamaan Venäjälle, jossa hän joutuu vastaamaan teoistaan.

Abdurakmanov pidätettiin maanantaina Thaimaassa venäläisten viranomaisten pyynnöstä. Thai Visa -lehden mukaan hän käytti aseita ja veitsiä rikkaiden liikemiesten ryöstämiseen ja kiristämiseen.

Kyseiset syytteet johtivat kansainväliseen etsintäkuulutukseen Interpolin ja Venäjän toimesta.

Edellä mainittujen tapausten lisäksi vapaaottelija syyllistyi joulukuussa 2014 arvokuljetusauton ryöstöön Venäjällä Artemin kaupungissa. Abdurakmanov pahoinpiteli auton kuljettajan ja ryösti kyydistä 210 000 ruplan eli reilun 2900 euron arvosta rahaa.

Huhtikuussa 2015 ammattilaisottelija kidnappasi kaksi kiinalaista liikemiestä ja kiristi heiltä 500 dollaria. Uhrit sidottiin kiinni, heidän suunsa peitettiin teipillä ja heitä uhattiin kaasupullolla polttamisella.

Myöhemmin samassa kuussa Abdurakmanov ryösti muiden henkilöiden kanssa toiselta liikemieheltä 915 000 ruplaa, joka vastaa hieman yli 12 933 euroa.

Abdurakmanov on otellut urallaan kahdesti ammattilaisena. Helmikuussa 2017 hän voitti Francois Xavier Leal de la Torren kimura-nivellukolla.

Venäläinen otteli samana vuonna elokuussa Rebel FC -promootion nimissä. Silloin hän hävisi Jiahefu Wuziazibiekelle yksimielisellä tuomaripäätöksellä. Abdurakmanov ei ole otellut ammattilaisena enää tänä vuonna.

Lähde: MMA Mania, Thai Visa