Ruqsana Begumin tarina on kuin elokuvista. Itse asiasssa elokuvaoikeudet hänen tarinaansa on jo hankittu.

Bangladeshilaistaustaiseen muslimiperheeseen Englannissa syntynyt Begum oli jo nuoruudessaan erinomainen urheilussa. Hän oli kiinnostunut kamppailulajeista ja ihaili Bruce Leen ja Muhammad Alin kaltaisia nimiä.

Opiskellessaan yliopistossa hän pistäytyi potkunyrkkeilytunnilla ja rakastui lajiin. Hän alkoi käydä harjoituksissa perheeltään salaa sanoen käyvänsä kuntosalilla. Begum pelkäsi heidän kieltävän harrastuksen jos saisivat tietää.

– Harjoittelin joka sunnuntai. Nousin aikaisin ylös tekemään kotityöt ja pyysin sitten äidiltäni luvan mennä kuntosalille, Begum kertoo.

Tätä jatkui kaiken kaikkiaan viisi vuotta, kunnes hän oli juuri valmistumassa yliopistosta. Vanhemmat olivat järjestiväneet Begumille avioliiton, ja harrastus pysähtyi lähes vuodeksi.

Avioliitto ei ollut onnellinen ja päättyi pikaisesti, mutta ei ilman seurauksia. Begum sai paniikkikohtauksia ja hänellä diagnosoitiin vakava uupumus.

Hän palasi kotiin ja päätti lääkärinsä neuvosta kertoa harrastuksestaan vanhemmilleen. He hyväksyivät tyttärensä salaisen ajanvietteen ja lopulta Begum löysi itsensä jo virallisista potkunyrkkeilyotteluista.

Hän voitti lajissa ensin Ison-Britannian ja sitten maailmanmestaruuden. Nyt Begum on siirtymässä varsinaiseen nyrkkeilyyn ja ottelee ensimmäisen kerran lauantaina bulgarialaista Ivanka Ivanovaa vastaan.

Tavoitekin on selvä. Begum haluaa olla esikuvana nuorille muslimitytöille ja antaa heille rohkeutta harrastaa kamppailulajeja.