Levillä on tänään kello 10 käynnistynyt mielenkiintoinen ennätysyritys. Tapahtumassa yritetään rikkoa 24 tunnin hiihdon maailmanennätys.

Kisassa on yhteensä neljä hiihtäjää. Miehistä mukana ovat maailmanennätystä hallussaan pitävä Teemu Virtanen, maratonhiihtokisoja Team Mäenpää- tiimissä kolunnut Hans Mäenpää, sekä norjalainen Daniel Strand. Naisten maailmanennätystä lähti tavoittelemaan Anni Angeria.

Virtasen maailmanennätys, 433 kilometriä, on vuodelta 2010. Ruotsalainen Erk Wickström onnistui vuonna 2016 hiihtämään runsaat 438 kilometriä, mutta Guinnesin ennätysten kirja ei hyväksynyt sitä viralliseksi ennätykseksi, koska tapahtumaa ei oltu videoitu.

– Tämän vuoden 24 h -tapahtumasta tulee kaikkien aikojen kovin, koska sekä Hans Mäenpää että Daniel Strand ovat hurjassa kunnossa. Lähden kuitenkin määrätietoisesti taistelemaan heitä vastaan ja saan varmasti maailmanennätyksen, jos vain hiihdän loppuun asti, Virtanen totesi ennen kisaa.

Angeria lähtee puoletaan yksinään rikkomaan naisten maailmanennätystä, joka on 333 kilometriä.

– Uskon pystyväni rikkomaan ennätyksen, koska olen jo aikaisemmassa yrityksessäni hiihtänyt 344,5 kilometriä. Nyt saan toivottavasti tehtyä virallisen Guinnessin ennätyksen. Eniten pelkään sitä miten paikat kestävät ja miten saan energian imeytymään. Toivottavasti paikalle tulee myös paljon katsojia, Angeria sanoi.

Ennätysyritystä voi seurata livenä täältä tai Ylläs-Levin Facebook-sivulta

Lähde: levi.fi