Maastojuoksun MM-kisojen Naisten 10 kilometrin kilpailussa Kenian Hellen Obiri vei mestaruuden ja varmisti itselleen paikan yleisurheilun ensimmäisenä naisena, joka on voittanut mestaruuden ulko- ja sisäratojen MM-kilpailussa ja maastojuoksun MM-kisoissa.

Obiri on voittanut ulkoradoilla 5000 metrin ja hallissa 3000 metrin MM-tittelin. MM-maastojen erittäin raskaalla radalla hän tuli mestarina maaliin ajassa 36.14.

– Olen iloinen. Tämä oli mitali, joka minulta vielä puuttui, Obiri sanoi ja totesi, ettei aio jatkossa olla mukana maastojuoksun parissa.

Obiri, 29, sinetöi mestaruuden kiristämällä vauhtia viimeisellä kierroksella. Etiopian Dera Dida pysyi sinnikkäästi tuntumassa, mutta ei kyennyt haastamaan kisan suursuosikkia, ja oli toinen kahden sekunnin erolla.

– Yritin tehdä ratkaisua kisan keskivaiheilla, mutta rata oli niin raskas, että päätin sitten odottaa viimeiselle kierrokselle, Obiri sanoi.

Kilpailun paras eurooppalainen oli Tanskan Anna Emilie Möller. Toissa vuonna 3000 metrin esteiden 22-vuotiaiden EM-tittelin voittanut juoksija oli 15:s ajalla 37.51.