Maastohiihdon vapaan parisprinteistä tuli suomalaisittain todellinen tuskien taival Planican MM-kisoissa. Krista Pärmäkoski ja Jasmi Joensuu taipuivat kuudensiksi, ja Niilo Moilanen ja Joni Mäki jäivät sijalle 11 miehissä.

Naisten kisan voitti odotetusti Emma Ribomin ja Jonna Sundlingin Ruotsi. Norjan Pål Golberg ja Johannes Kläbo juhlivat puolestaan miehissä.

Miehissä Niilo Moilanen tippui selvästi kärkijoukkueiden kyydistä. Joni Mäki pystyi hieman parantamaan Suomen asemia, mutta Suomella ei ollut mitään asiaa mitalitaisteluun.

Naisten kisassa Jasmi Joensuu oli heikompi lenkki. Krista Pärmäkoski ei toki hänkään ollut odotetulla tasolla.

Lisää keskustelua hiihtolajeista Talviurheilun olohuoneessa.

Ylen asiantuntija Ville Nousiainen myönsi suoraan, että naisten sijoitus oli pettymys. Hän esitti myös Pärmäkosken kannalta karun uhkakuvan loppukisoja ajatellen.

– Se on aika iso pettymys. Ehkä toi sija, voisi olla viides, kolmas tai vastaava, mutta tuo aikaero, johon se venähti. Se on ehkä isompi pettymys kuin itse sijoitus. Olisin halunnut nähdä, että Krista pystyy loppusuoralla päihittämään (Nadine) Fähndrichin tai pitämään hänet takana, kun huomioidaan, mikä oli ero ennen sitä. Ei se ehkä lupaa hyvää kisojen loppua ajatellen, latasi Nousiainen Ylellä.

Pärmäkoski itse selitteli viimeisen osuuden tippumistaan sveitsiläisen taakse. Hän vihjaili jopa, että aivan kaikki ei ollut pelissä, kun mitalit olivat karanneet.

– Nadine on kova sprintteri. Ehkä myös annoin itselleni helppoa, kun emme taistelleet mitalista ja tuntui pahalta. Ei ollut missään nimessä paras jalka, Pärmäkoski totesi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.