Ingvild Flugstad Östberg on Therese Johaugin hyvä ystävä. Kaksikko kävi hiihtolenkillä päivää ennen Planican MM-kisojen 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisaa.

Uransa viime vuonna lopettaneen Johaugin vinkit eivät auttaneet Flugstad Östbergia mitaleille. Hän taipui viidenneksi jääden vajaat 30 sekuntia palkintopallisjoituksesta.

Flugstad Östberg myönsi Dagbladetille, että hänen odotuksensa olivat korkealla.

– Olin innoissani ennen lähtöä. Halusin taistella mitalista. Siltä se tuntui. Luisteluosuus meni paremmin kuin yhdistelmämatkalla. Puolivälissä alkoi kuitenkin yhtäkkiä tuntua rankalta, avasi Flugstad Östberg.

Johaug teki ennen kisaa Flugstad Östbergille selväksi, että voimat kannattaa jakaa järkevästi. Johaug itse lähti usein varsin lujaa, mutta onnistui tarvittaessa jakamaan voimansa myös loistavasti.

– Hän (Johaug) ei varmaan ole täysin tyytyväinen. Hän sanoi minulle juuri ne asiat, joita en lopulta pystynyt tekemään. Minua ohjeistettiin aloittamaan järkevästi ja onnistumaan kunnolla rankalla osuudella. Jotkut onnistuivat siinä minua paremmin, joten saan varmaan kuulla kunniani.

– Sapiskaa Thereseltä? tiedusteli toimittaja.

– Kyllä, kyllä. Sitä on luvassa. Hänellä on tapana puhua rehellisesti. Eiköhän sieltä tule läimäytys, hymyili Flugstad Östberg ja vakavoitui nopeasti.

Flugstad Östberg edustaa torstaina Norjaan naisten hiihtoviestissä. Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo ja Krista Pärmäkoski muodostavat Suomen joukkueen.