Venäjän hiihdon ykköstähti Aleksandr Bolshunov on tehnyt tällä kaudella sensaatiomaista jälkeä. Sama meno on jatkunut Kazanin Venäjän Cupin kisassa.

Bolshunov oli täysin omaa luokkaansa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökisassa. Hän murskasi kakkoseksi tulleen Artjom Maltsevin 46,9 sekunnilla.

Pekingin olympiakisojen hiihtokuningas on voittanut tällä kaudella kaikki 13 Venäjän Cupin kisaa, joihin hän on osallistunut. Bolshunovin meno kerää kehuja.

– Sasha voitti minut 47 sekunnilla. Se on paljon, mutta muut hävisivät enemmän. Minulla on kaikki kunnossa. Kuntoni on hyvä. Voin taistella voitoista, mutta Sasha on omaa luokkaansa, ällisteli Maltsev Match TV:lle.

Venäläinen ampumahiihtäjä Eduard Latypov hämmästeli Bolshunovia Metaratings-sivustolle.

– Aleksandr Bolshunov tekee epärealistisia temppuja… Hän yllätti minut, uskomaton urheilija. Bolshunov on vuoden urheilija. Hän ei anna kenellekään muulle saumaa voittaa.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe oli myös myyty.

– Olen iloinen, että Sasha näyttää kerta toisensa jälkeen olevansa vahvin (hiihtäjä) planeetallamme. Antaa muiden harjoitella ja yrittää kovempaa, veisteli Välbe uutistoimisto TASS:n mukaan.