Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina USA:n Minneapolisissa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Erävaiheissa nähtiin yhteensä viisi suomalaista. Aika-ajosta eriin ylsivät naisissa Jasmi Joensuu ja Kerttu Niskanen sekä miehissä Niilo Moilanen, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen.

Mäki taisteli ainoana välieriin. Hän oli lopulta tuloksissa 11:s. Miehissä Vuorinen kaatui omassa erässään ja oli 22:s. Karsinnassa loistanut Moilanen taipui 26:nneksi.

– Moilaselle aika tyypillistä. Karsinnassa hiihtää hyvin, mutta erässä ei vain sitten riitä, arvioi Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi.

– No huono oli. Ei jostain syystä paukut riittänyt yhtään. Lähettiin kovaa ja ajettiin. Vähän toivoinkin sitä, mutta siinä oli useampi kovempi kaveri erässä tänään. Eipä siinä varsinaisesti ole mitään seliteltävää. Oli vähän vain haastavaa. Toisessa mäessä vähän (suksi) kanttasi, enkä päässyt ihan peesissä letkassa laskuun, niin se vähän meni siihen, mutta eipä siinä, kommentoi Moilanen itse Viaplaylle.

Joensuun (23:s) paukut eivät riittäneet loppusuoralla. Niskanen (19:s) joutui puolestaan omassa erässään Norjan Kristine Stavås Skistadin kovaan kouluun. Isokokoinen norjalaistähti ei jättänyt yhtää ylimääräistä tilaa kapeissa mutkissa. Sen tajusi myös Niskanen.

– Arvasin, että Skistad ei halua pitää vauhtia ja on tulppana. Niin se olikin. Ei päästänyt ollenkaan niille linjoille, mistä yritin ohi, mutta hyvin luisti tähän alamäkipätkälle. Ei vain kertakaikkisesti ollut tilaa. Tuolla kummulla ennen maalisuoraa joutui ihan vauhdit ottaa ihan pois. Sieltä tuli sitten viimeinenkin mukaan kamppailuun. Väärä linja, päivitteli Niskanen Viaplaylle.

Norjan Johannes Kläbo voitti miesten kisan. Naisten ykkönen oli Jonna Sundling.

LUE MYÖS