Perjantaina SM-hiihtojen vapaan hiihtotavan kisassa viidenneksi jäänyt Johanna Matintalo oli mainiossa vedossa lauantaina 10 kilometrin perinteisen takaa-ajossa.

Matintalo aloitti kisan väkevästi ja otti varsin nopeasti Anne Kyllösen ja Jasmi Joensuun kiinni.

– Tavoitteena oli vain ottaa mahdollisimman nopeasti Anne ja Jasmi kiinni. Sainkin heidät siinä ekan kiekan aikana. Sitten tasasin siinä vähän hengitystä, kun aika kovaa jouduin aloittaamaan, kun jouduin ottamaan heidät kiinni, selvitti Matintalo Viaplaylle.

Matintalo on ollut viime aikoina vahvassa vedossa perinteisen normaalimatkoilla. Joensuun ja Kyllösen kyyti ei ollut riittävän kovaa naiselle.

– Sitten kun lähdettiin toiselle kierrokselle, niin ajattelin, että ei me kyllä näin hiljaa jäädä hiihtämään. Tosi hiljaa siinä kolmestaan hiihdettiin. Tein siinä sellaisen tietoisen vauhdin lisäyksen. Sitten toisella kierroksella alkoi ehkä se oma kova vauhti tuntua, enkä pystynyt sitä kakkoskierrosta pystynyt läpi kierroksen hiihtämään toivomallani tavalla.

Aivan helpolla Matintalo ei saanut toki maaliin hiihtää. Pronssi irtosi, mutta Joensuu oli lähes iskuetäisyydellä lopussa.

– Tytöt hiihtivät pienen etäisyyden päässä koko matkan, ja vähän pelotti, millaisen kirin he sieltä vielä virittelevät. Suht lähelle Jasmi pääsikin, mutta onneksi pystyin turvaamaan kolmannen sijan maaliin.

Kerttu Niskasen otti ylivoimaisen voiton ennen Krista Pärmäkoskea.

LUE MYÖS