Pika-aituri Annimari Korte on ilmaissut sosiaalisessa mediassa pettymyksensä siihen, että hän ei nimetty varaurheilijaksi Rooman EM-kisoihin.

Reetta Hurske, Lotta Harala ja Nooralotta Neziri valittiin edustamaan Suomea kisoihin. Neziri ei kuitenkaan pysty kilpailemaan loukkaantumisen vuoksi. Se olisi avannut paikan Kortteelle, mutta SUL ei ollut nimennyt naista siis varaurheilijaksi.

Lähes kaikki tuntuivat tulkitsevan, että Korte lopetti urheilu-uransa 26. toukokuuta Eläintarhan kentällä juostun kisan jälkeen. Hän kellotti ajan 13,26.

MTV julkaisi kisan jälkeen jutun, jonka yhteydessä on video, jossa Jari Porttila haastattelee naista.

– Tämä taisi olla se uran viimeinen juoksu? kysyi Porttila.

– Joo. Kyllä olen niin päättänyt, vastasi Korte ja perusteli ratkaisuaan.

Korte ei maininnut videolla, että hän olisi valmis kilpailemaan EM-kisoissa, jos paikka aukeaisi jostain syystä.

Kortteen mukaan hän kävi kuitenkin tuon päivän aikana Urheiluliiton GM:n Jani Tanskasen kanssa keskustelun, jossa hän teki selväksi olevansa valmis kilpailemaan Rooman EM-kisoissa, jos paikka aukeaa.

– Katson, että Jani Tanskasen tuli ilman muuta jäädä siihen käsitykseen, että niin sanottu lopettamisilmoitukseni liittyi siihen, että Eläintarhan tulos oli pettymys. Törmäsin aitaan, mutta terveystilani puolesta olisin voinut juosta paljon paremman ajan.

– Pidin selvänä, että hän ymmärtäisi minun yhä haluavan kilpailla Roomassa, jos se kävisi mahdolliseksi. Olin keskustelussamme Eläintarhassa hyvin konkreettinen ja selväsanainen. En tätä taustaa vasten kerta kaikkiaan voi ymmärtää, ettei minua nimetty varaurheilijaksi, Korte kommentoi keskiviikkona Yle Urheilun sivulla julkaistussa jutussa.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS