Aitajuoksija Annimari Korte lopetti hiljattain upean urheilu-uransa. Hän on muistellut asiaa runsaasti viime aikoina sosiaalisen median puolella.

Korte listasi esimerkiksi Instagramissa uransa merkittävimmät juoksut.

– 24-vuotiaana 2012 kun ensimmäisen kerran lopetin uran, alle 13 sekunnin alitus ja olympialaiset olivat olleet isoimmat unelmat, joista jouduin luopumaan. Ennätykseksi jäi 13,46 ja junioreiden EM-finaali parhaaksi saavutukseksi.

– Mistään tulevaisuuden saavutuksista en olisi osannut haaveilla sillon kun 29-vuotiaana aloin huvikseen treenaamaan ja tavoittelin Kalevan kisoihin pääsyä! Mutta se 13 sekunnin alitus ja usko siihen sai jatkamaan ja laittamaan kaiken urheilulle, päättyi päivitys.

Korte paljasti myös äskettäin, että hän ei koskaan nauttinut itse kilpailemista. Kaikki fanit eivät nielleet naisen puheita.

– Kun noita videoita katsoo ja näkee sun vahvat reaktiot ja onnen, on vaikea uskoa ettet nauti kisoista? heitti eräs.

– Nämä reaktiot on onnea unelmien toteutumisesta. Unelmien, joiden eteen teki aivan valtavasti töitä. Se kilpailu on se pakollinen paha, että voi ne unelmat toteuttaa. Just äsken toinen meidän huippuaitureista laittoi viestiä, että ymmärtää täysin tämän. Se kilpaileminen itsessään ei ole yhtään nautinnollista aitajuoksussa. Joissain lajeissa voi nauttia kilpailemisesta (joukkuelajit varmasti?), tää ei ole sellainen laji. Treenaaminen, kehittyminen ja omien rajojen etsiminen on kyllä ihanaa, vastasi Korte.

Video tästä.

LUE MYÖS