Yleisurheilun Kalevan kisojen toisena päivänä tehtiin tukku kovia tuloksia. Yksi päivän sensaatioista oli Mico Lampinen.

18-vuotias Lampinen rikkoi kahdesti ennätyksensä kiekkoringissä. Finaalissa tuli kultaa tuloksella 57,29. Se on kautta aikojen suomalaisheitto 18-vuotiaiden ikäluokassa.

– Ei se ihan tavallinen päivä ollut, myönsi nuorukainen SUL:n tiedotteella.

– Karsinnassa sai jännittää ihan koko rahalla. Ensimmäinen heitto meni verkkoon. Toisella koetin ottaa varmisteluheiton, se oli joku 47 metriä. Sitten viimeisellä piti yrittää, että pääsee finaaliin ja sieltä tuli ennätys, Lampinen kertaili.

– Oikeaan paikaan tuli paras heitto. En ole kahden kilon kiekolla koskaan treeneissäkään heittänyt noin pitkälle, myönsi Lampinen finaaliheitostaan.

Lampinen on nyt ikäluokkansa maailmantilaston kakkosena.

Naisten 10 000 metrin kisan voitti Alisa Vainio ajalla 33.40,54. Kisa paineltiin kovassa helteessä.

Lotta Kemppinen tykitti naisten 100 metrin mestariksi ajalla 11,19 ja paranteli asemiaan Pariisin olympiarankingissa. Riku Illukka voitti miesten 100 metrin kultaa ajalla ajalla 10,34.

Sara Lappalainen juhli naisten 1 500 metrin kisassa. Hän nappasi kultaa kisaennätyksellä 4.06,68. Kristiina Sasinek Mäki ja Nathalie Blomqvist ottivat muut mitalit.