Pika-aituri Nooralotta Neziri ei pysty kilpailemaan Rooman EM-kisoissa. Naisen jalkapohjassa on kalvojänteen vamma.

– Kolhin jalkaa aiemmin keväällä Kalamatan kilpailussa. Sittemmin se kipeytyi hiljattain Pärnun kilpailussa ja tänään se oli niin kipeä, että katsoin, etten voi kilpailla EM-kisoissa.

– Tavoitteena on edelleen kilpailla Pariisin olympialaisissa, Neziri kommentoi SUL:n tiedotteella.

Entinen SE-nainen Annimari Korte reagoi uutiseen Instagramissa. Hän harmitteli, ettei päässyt Nezirin tilalle EM-kisoihin varanaisena. Korte muistutti, että olisi viimevuotisen aikansa (12,83) perusteella selvittänyt tiensä suoraan EM-välieriin.

Korte harmitteli aluksi sitä, että Euroopan yleisurheiluliitto ei hyväksy mukaan EM-kisoihin viime hetkellä uusia urheilijoita, jos joku joutuu vetäytymään. Lopulta Kortteelle selvisi, että vika oli SUL:n päässä.

– Tämän kirjoitettuani minulle kerrottiin, että liittoni ei ilmoittanut minua, vaikka he tiesivät, että haluan kilpailla. Jos minut olisi ilmoitettu ajoissa, olisin voinut kilpailla poisjäännin sattuessa. Lopetin urani viikko sitten, koska en päässyt mukaan (EM-kisoihin), mutta jatkoin joka tapauksessa harjoittelua… Olisin tietenkin mielelläni viivästyttänyt lopettamistani osallistumalla vielä viimeisen kerran arvokisoihin, jos se olisi ollut mahdollista.

Kortteen päivitys tuntuu erikoiselta, sillä ihmiset tulkitsivat hänen lopettaneensa uransa Eläintarhan kentällä 26. toukokuuta järjestetyn kisan jälkeen.

– En koe järkeväksi kisata, kun se ei tunnu enää niin kivalta. Elämässä on tällä hetkellä niin paljon muuta, mitä haluaisi tehdä enemmän. Koen, että se olisi oman ajan tuhlausta, että koettaisin kisata nyt kesän, kun voisin olla tekemässä kaikkea muuta mistä olen enemmän innoissani, Korte kommentoi kisan jälkeen SUL:n tiedotteella.

Korte ehdittiin myös tuon jälkeen poistaa Suomen urheilun eettisen keskuksen dopingtestauspoolista.

Korte kiisti SuomiUrheilulle aiemmin tässä jutussa aiemmin esiintyneitä väitteitä. Hänen mukaansa hän sanoi Eläintarhan kilpailun: ”varmaan olevan viimeinen, jos en pääse Roomaan, sekä että olin päättänyt sen olevan viimeinen, jos en pääse Roomaan”.

– llmoitin SUL:lle etten vielä lopeta vaan mietin asiaa, sekä kuten postauksessa lukee, että haluan kilpailla Roomassa. SUEK on poistanut minut testauspoolista, vaikka en ole ilmoittanut lopettamisesta. SUEK:iin täytyy tehdä virallinen lopettamisilmoitus, enkä ole sellaista tehnyt, tarkensi Korte myös.

Kortteen kauden paras tulo oli 13,26. Suomessa parempaan ovat pystyneet tänä vuonna Reetta Hurske, Lotta Harala, Nooralotta Neziri ja Vilma Mäki.

Juttua muokattu: 6. kesäkuuta klo 9:02. Lisätty Annimari Kortteen kommentit asiasta.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS