Mike Tysonin ja Jake Paulin välistä nyrkkeilyottelua on jouduttu siirtämään ”Iron Miken” terveysmurheiden vuoksi. Raskaansarjan entinen maailmanmestari on ollut kova puheenaihe viime kuukausina nyrkkeilymaailmassa.

Tuohon keskusteluun on ottanut osaa myös entinen nyrkkeilijä Joe Egan. Hän kertoi Talksportilla vuosien takaisesta tapaamisestaan Tysonin kanssa.

Egan sai mahdollisuuden sparrata Tysonia vastaan, kun molemmat oli 17-vuotiaita nuorukaisia. He kävivät ensin lenkillä. Seuraavana päivänä oli sparrauksen vuoro.

– Kun tulimme salille, oli pelipaikalla yhtäkkiä useita voimanpesiä. Kaikki näyttivät levollisilta, koska he tiesivät mitä on tulossa. He tiesivät, millaisia selkäsaunoja tämä nuori raskaansarjalainen tulisi antamaan.

Kun Tyson otti paidan pois, loksahtivat Eganin leuat.

– Tuollainen fysiikka 17-vuotiaalla pojalla. Hauikset, olkalihakset, niska, rinta, selkä. Ajattelin, että ei 17-vuotiaan pitäisi näyttää tuolta.

– Sitten Cus (D’Amato, Tysonin legendaarinen valmentaja) pyysi yhden miehistä sparraamaan. Hänet tyrmättiin yhdellä lyönnillä. Ei hävetä myöntää, että omat alusvaatteeni menivät likaisiksi sillä hetkellä.

– Paskoin housuuni. Kaksi muuta miestä meni kehään ja tulivat tyrmätyksi. Olin vuorossa neljäntenä. Sain turpaani kolme minuuttia, mutta pysyin pystyssä.

Egan oli tuona päivänä kehässä Tysonin kanssa yhteensä kuusi minuuttia. Hän myönsi saaneensa kunnolla selkäänsä.

LUE MYÖS