Topi Raitanen kilpailee lauantaina 3 000 metrin esteiden alkuerissä Rooman EM-kisoissa. Luvassa on kaksi alkuerää. Kahdeksan parasta etenee jatkoon molemmista eristä. Aikavertailulla ei finaaliin edetä.

Raitanen aloitti kauden mainiosti ajalla 8.21,00. Toinen kisa Marseillessa päättyi pieneen jalkavammaan. Raitanen ei ole sen jälkeen kilpaillut.

–  Ensimmäinen kilpailu oli sellainen, mitä siitä läksin hakemaan, toinen ei niinkään, Raitanen kommentoi SUL:n tiedotteella.

–  Olen saanut tehtyä hyviä harjoituksia, joten tilanne on hyvä. Yritän tehdä parhaani, katsotaan sitten mihin se riittää, arvioi hallitseva Euroopan mestari tilannettaan.

Raitanen uskoo, että nykyjärjestelmä, jossa ei siis ole aikavertailua, sopii hänelle mainiosti.

– Minusta tämä on hyvä karsintatapa, on enemmän mies miestä vastaan kilpailua. Ei tarvitse välittää mitä muissa erissä tapahtuu.

Tilastoajat eivät todellakaan mairittele Raitasta. Hän on tuolla listalla vasta 19:s. Ykköspaikalla on Espanjan Daniel Arce ajalla 8.12,28.

–  Kun tilastoja katsoo, niin minun pitää pystyä voittamaan edelläni olevia juoksijoita. Saa siinä ihan kovaa juosta. Eiköhän viimeisellä kierroksella tehdä se mitä tehdään, jokaisella on varmaan halua säästellä paukkuja finaalia varten, Raitanen arvioi.

LUE MYÖS