Yle kertoi keskiviikkona, että selostajalegenda Tapio Suominen on kuollut. Monipuolisen urheilutoimittajan poismeno on järkyttänyt Suomen urheilupiireissä.

Monet kollegat, urheilijat ja nuoren polven toimittajat sekä selostajat ovat muistelleet lämmöllä Suomista.

– Tapio Suomisen ääni on ollut kiinteä osa urheilun katselua, ensin matkallani aikuiseksi ja lopulta tähän päivään asti. Vaikka aina ei ollut hänellä helppoa, niin todella kovanluokan ammattilainen kyseessä. Intohimo paistoi. Kiitos kaikesta, kirjoitti kansanedustajana nykyään työskentelevä Timo Furuholm.

– Lepää rauhassa mestari. Tapio Suominen oli esimerkillinen selostaja, joka osasi tuoda tunteen ja ammattitaidon samaan pakettiin katsojille. Yksi alamme suurista, ylisti Viaplayn selostaja Antti Mäkinen.

Suominen puhui julkisesti omista mielenterveysongelmistaan. Hän kärsi kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Suomisen upea ura Ylellä sai lopulta ikävän lopun vuonna 2018, kun mies sai lähteä. Hän toimi sen jälkeen freelancerina selostushommissa esimerkiksi Veikkausliigassa.

Miehen entinen esihenkilö Markku Jylhäsalo suri ilta-Sanomissa Suomisen kuolemaa. Jo 1990-luvulta saakka Suomisen tuntenut Jylhäsalo oli Suomisen esimies Ylellä 2010–2013. Hän myönsi nähneensä jo tuossa vaiheessa pieniä merkkejä Suomisen sairaudesta. Jylhäsalo lähti Yleltä ennen Suomisen vaikeimpia hetkiä.

–  Pieniä merkkejä sairaudesta oli. Silloin kun hänellä oli vähän vaikeampaa, niin olen esimiehenä tukenut, mutta silloin ne eivät olleet siinä mittakaavassa kuin myöhemmin, kommentoi Jylhäsalo Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Timo Furuholm

@TimoFuruholm
Tapio Suomisen ääni on ollut kiinteä osa urheilun katselua, ensin matkallani aikuiseksi ja lopulta tähän päivään asti.

Vaikka aina ei ollut hänellä helppoa, niin todella kovanluokan ammattilainen kyseessä. Intohimo paistoi.

Kiitos kaikesta✌️

Antti Mäkinen

@makinenantti
Lepää rauhassa mestari🙏 Tapio Suominen oli esimerkillinen selostaja, joka osasi tuoda tunteen ja ammattitaidon samaan pakettiin katsojille. Yksi alamme suurista.

LUE MYÖS