Lotta Harala järjesti kovan sunnuntaipommin Sveitsin La Chaux de Fondsissa. Harala rikkoi naisten 100 metrin aitojen SE-ajan.

Harala tykitti alkuerässä pika-aidat aikaan 12,65 ja rikkoi Reetta Hurskeen Suomen ennätyksen 0,03 sekunnilla. Harala ja Hurske juoksivat molemmat vielä myöhemmin finaalissa ajan 12,69.

– Tästä olen unelmoinut pitkään, mutta se on ollut itselleni myös realistinen tavoite. Olen tiennyt, että pystyn juoksemaan Suomen ennätyksen, fiilisteli Harala SUL:n tiedotteella kisan jälkeen.

– Reagoinnissa vähän jäin, alkusileä tuli hyvin, mutta kahdeksannen aidan jälkeen tapahtui jotakin. Meinasin siinä menettää koko juoksun. Askel vähän tökkäsi ja siitä johtuen kaaduin heti loppusileän jälkeen.

– Onneksi siinä ei käynyt pahemmin. Polvi vähän turposi ja olkapäähän tuli radan pinnasta ”asvaltti-ihottumaa”. Ensiapu oli siinä heti paikalla ja he tsekkasivat minut, selvitti Harala.

La Chaux de Fondsissa tehtiin toinen toistaan hurjempia tuloksia. Aikoihin vaikuttaa myönteisesti se, että stadion on 1 000 metrin korkeudella merenpinnasta.

Haralan kellotus kertoo ennen kaikkea siitä, että nainen on hirmukunnossa. Se kertoo kuitenkin myös siitä, että olosuhteet ovat ihanteelliset ennätysten tekemiseen. Lähes ihanteellinen myötätuuli (+1,5 m/s) tarjosi myös omat apunsa.

Suomalaisten ajat laittaa perspektiiviin myös se, että eurooppalaiset kärkinaiset ovat karanneet kauas. Hollannin Nadine Visser paineli tänään Sveitsissä voittoon hurjalla uudella ennätyksellään 12,36. Puolan Pia Skrzyszowska oli toinen ennätyksellään 12,37. Molempien ennätys oli ennen tätä kautta 12,51.

LUE MYÖS