Joonas Rinne on jatkanut kauttaan Sipoossa. Kesäkuussa 1 500 metrin Suomen ennätyksen tehnyt juoksija yritti nyt rikkoa 2 000 metrin SE-tuloksen.

Hän juoksi kautta aikojen kolmosajan Suomessa 5.03,67. Jukka Keskisalon nimissä oleva SE-tulos on 5.00,32.

– Tavoite oli ehdottomasti SE. Jäimme kuitenkin matkalla jälkeen tavoitevauhdista, enkä saanut kurottua sitä enää kiinni lopussa, Rinne kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Loppuun asti yritin, mutta eivät riittäneet koneen kierrokset tällä kertaa. Ei ollut ihan paras tuntuma muutenkaan tänään. Pidän nyt parin viikon treenitauon ja alan sitten valmistautua loppukesän kisoihin, selvitti Rinne.

– Jos jotain, niin tästä tuli Keski-Suomen piirin ennätys ja kaikkien aikojen top 3 -suomalaistulos. 2000m Suomen ennätys oli tänään tavoitteena mut ei onnistunut. Matkan aikana jäätiin 3s tavoitevauhdista ja sen verran oli raskas päivä etten millään saanut kirittyä sitä kiinni, kirjoitti Rinne Instagramissa.

Rinne ei yltänyt mukaan Pariisin olympialaisiin. Miesten 1 500 metrin taso on ollut tänä vuonna hurjan kova, eikä Rinteen suorittaminen riittänyt olympiarankingissa.

LUE MYÖS