Jalkavammasta kuntoutuva Wilma Murto tähtää edelleen tiukasti Pariisin olympialaisiin. Mikäli Murto on iskussa olympialaisissa, on edessä valtava haaste.

Asiantuntijat kuiskivat vielä alkukesästä myös Suomessa, että naisten seiväshypyn taso ei ole ollut tänä vuonna erikoinen ja että tulos 480 voisi riittää olympiamitaleille.

Nyt nuo puheet eivät kuulosta kovin realistisilta. Lajin taso on sen sijaan nousussa, kuten olympiavuonna voisi odottaa.

Perjantaina kilpailtiin Monacon Timanttiliigassa. Australian Nina Kennedy voitti tuloksella 488. Samaan tulokseen ylsi myös Sveitsin Angelica Moser, joka paransi ennätystään jopa kymmenen senttiä. Kolmanneksi ylsi Ison-Britannian Molly Caudery tuloksella 483.

Wilma Murron ennätys on 485. Kuinka realistista on odottaa, että Murto on ennätyskunnossa Pariisissa? On hyvin mahdollista, että mitali Pariisissa vaatii vähintään uuden ennätyksen.

Aivan kaikki muutkaan seiväsässät eivät tosin ole täydessä iskussa. Vammoista kärsinyt Katie Moon jäi Monacossa tulokseen 466.

LUE MYÖS