Moni olympiapaikkaa tavoitellut suomalaisurheilija ei saavuttanut paikkaa Pariisin kisoissa. Kouluratsastaja Stella Hagelstamin unelma mureni kuitenkin harvinaisen karulla tavalla.

Hagelstam kuvitteli jo varmistaneensa paikkansa olympialaisissa yhdessä Kiss Me -hevosensa kanssa. Lopulta paljastui kuitenkin ikävä totuus.

– Mitä voin sanoa. Tämä mennyt viikko on ollut täysi painajainen. Minut oli valittu vihdoin Suomen olympiajoukkueeseen kouluratsastuksessa, kun sain shokkipuhelun. FEI (kansainvälinen ratsastajainliitto) ei päästä Kiss Me -hevostani olympialaisiin. En pääse Suomen joukkueeseen Pariisissa, avautui nainen Instagramissa.

Kyse oli siitä, että Hagelstam vaihtoi kesken kauden hevostaan. Hevonen rekisteröitiin vasta maaliskuussa 2024 FEI:hin. Rekisteröinti olisi pitänyt tehdä jo 15. tammikuuta mennessä, jotta hevonen olisi päässyt mukaan olympialaisiin.

– On niin vaikeaa uskoa, että jokin asia, joka ei liity itse urheiluun, voi tuhota elinikäisen unelmani. Olemme yrittäneet kaikkemme, mutta säännöt ovat sääntö, eikä mitään ole ilmeisesti tehtävissä, päivitteli Hagelstam.

LUE MYÖS