Suomalainen ratakierroksen aituri Kristiina Halonen yllätti viime viikolla, kun hän kertoi sosiaalisessa mediassa pitkässä päivityksestä suhteestaan urheiluun.

– Mietin jo luovaa taukoa 2022. Sitten 2023. Ja nyt. Sitä on myös lähipiiristäkin toivottu niiltä muutamilta ihmisiltä, jotka on nähnyt pintaa syvemmälle kulisseihin. Ratakierroksen haaste ja sen mystiikka on kuitenkin aina lyönyt järkeä turpaan, sanaili nainen muun muassa.

Halonen palasi sen jälkeen kilpakentille Lappeenrannassa. Hän kellotti Motonet GP:ssä 400 metrin aidat aikaan 57,03. Nainen olisi halunnut juosta 200 ja 800 metriä, mutta hoiti aidat seuran pyynnöstä.

– Olosuhteet eivät todellakaan olleet sellaisia, että juoksisin 57 sekunnin aikoja. Urheilija oli huono, mutta se oli tiedossa.

– Totta kai hoidan velvollisuudet, mutta kaiken paras tilanne olisi ollut, etten olisi juossut mitään, kommentoi Halonen SUL:n tiedotteella.

Halonen puhui Lappeenrannassa myös Iltalehdelle. Naiselta tiedusteltiin myös, mitä hän tarkoitti Instagram-päivityksessä mainitulla ”luovalla tauolla”.

– Luova tauko on sellainen, että irrottautuu vähän pidemmäksi aikaa urheilusta, jotta saa itsensä balanssiin. Sitten pystyy taas nauttimaan ja olemaan entistä kovempi urheilija. On karua juosta ennätyksiä, jos niistä ei saa itseluottamusta tai iloa.

– Lopettaminen ei ole käynyt mielessä missään kohdassa, selvitti Halonen Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS