Tällä viikolla on puhuttanut neljän nimettömänä pysyttelevän suomalaisen olympiaurheilijan Ilta-Sanomissa julkaisema kirje, jossa kritisoidaan Olympiakomitean toimintaa Pariisin kisoissa.

Rintauimari Ida Hulkko ei ollut yksi kirjeen taustalla olleista. Hän oli kuitenkin samoilla linjoilla.

– Omien kokemuksien perusteella pystyn samaistumaan kirjeen sisältöön. En ollut koko kisojen ajan Pariisissa, mutta näin tarpeeksi sinä aikana, kun olin, Hulkko kommentoi Ilta-Sanomille.

Hulkon mukaan Suomen joukkueesta puuttui kunnon johtaja. Hän olisi kaivannut innostavaa pomoa, joka olisi toiminnallaan osannut ilmaista, kuinka hän välittää lajilleen omistautuneista urheilijoista.

Kirjeessä kritisoitiin muun muassa sitä, että kisakylässä oli vieraana esimerkiksi valtionjohtoa, joiden viihdyttämiseen meni oma aikansa. Hulkko hämmästeli samaa asiaa, vaikka hyväksyi toki esimerkiksi presidentti Alexander Stubbin vierailun.

– Mielestäni oli hienoa, että tasavallan presidentti tuli kannustamaan urheilijoita ja osoitti tukensa, mutta sen lisäksi paikalla oli paljon urheilusta ja etenkin urheilusuorituksien kannalta riippumatonta porukkaa, Hulkko hämmästeli IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS