Lotta Harala ja Reetta Hurske eivät yltäneet alkueristä suoraan välieriin Pariisin olympialaisten naisten 100 metrin aidoissa. Molemmat jatkavat keräilyeriin.

Molemmat jäivät kauas kauden parhaasta ajastaan. Hurske kellotti 12,96 juoksussa, joka paineltiin pieneen myötätuuleen (+0,8 m/s).

– Vähän meni kolhimiseksi. Aika oli surkea, mutta verkka ja jalat tuntuivat hyvältä niin ei muuta kuin uutta yritystä huomenna, Hurske arvioi Ylelle.

Jossiteltavaa jäi, sillä aikavertailusta oltaisiin menty välieriin ajalla 12,85. Sen ei pitäisi oll ihmetemppu Hurskeelle tämän kesän kunnolla.

Harala jäi puolestaan aikaan 12,97. Hänelle taisi käydä huonommin tuulen suhteen, sillä tilastot kertovat vastaisesta (-0,6 m/s). Kyseessä oli tuulien suhteen huonoin erä. Saman huomasi myös Matias Myttynen, joka on Haralan valmentaja ja puoliso.

– No, kaikki on mennyt ihan hyvin. Näytti tuossa ehkä yleisestikin vähän tulostaso sellainen, että olisiko ollut vähän vastaista. Lotalta ihan tasainen, tasapaksu juoksu. Nyt vain ladataan huomiseen, arvioi Myttynen Ylelle.

Myttynen kertoi myös, että Harala vaikuttaa olevan tietyllä tavalla paljon valmiimpi kuin Rooman EM-kisoissa.

– Mennyt meillä viimeinen kuukausi tosi hyvin. Koetaan, että olemme tehneet oikeita valintoja ja viimeistely, valmistelut. Kaikki ovat menneet hyvin. Nyt on sellainen erilainen kutkuttava jännitys, fiilisteli Myttynen.

Muista suomalaisista Anni-Linnea Alanen heitti 55,30 metriä ja jäi naisten keihäskarsintaan.

LUE MYÖS