Nathalie Blomqvist ja Eveliina Määttänen nähtiin perjantai-iltana Pariisin olympialaisten juoksuradalla.

Blomqvist juoksi mainiosti oman eränsä seitsemänneksi. Hän teki viimeisellä kierroksella huikean nousun seitsemänneksi, kun erän kahdeksan parasta eteni finaaliin. Suomalaisen aika taktiikkajuoksussa oli 15.02,75.

Blomqvist on ensimmäinen suomalaisnainen, joka on yltänyt olympialaisten finaaliin 5 000 metrillä. Hän ihastutti aiemmin tänä vuonna yltämällä EM-kisojen viidenneksi samalla matkalla.

– Minulla oli pää kylmänä niin kuin aina. Vähän piti jopa muistutella, että nyt on olympialaiset. Ehkä olisi toivonut vähän jännitystäkin, mutta se on vaan hyödyksi minulle, että olen näin rento. Se kantoi pitkälle tänään, Blomqvist kommentoi nainen viileästi SUL:n tiedotteella.

– Tosi mahtavaa, että onnistui näin hyvin ja vielä finaali tähän päälle.

Eveliina Määttänen jäi viimeisenä ulos suorasta jatkopaikasta 800 metrillä. Hän juoksi kovassa erässä ajan 2.00,02.

– Vahvasti tulin loppuun asti enkä kantannut pahasti, mutta kovia olivat nuo kolme kärkijuoksijaakin. Matkalla oli useamman kerran kontaktia muiden kanssa. Mutta kun juostaan tasaisessa ja tiiviissä porukassa, niin aina sattuu ja tapahtuu, arvioi Määttänen SUL:n tiedotteella.

Määttäsellä on vielä mahdollisuus välieriin, sillä hän juoksee tänään lauantaina keräilyerissä.

– Jos Eve juoksee huomenna yhtä vahvasti kuin tänään, uskon hänen etenevän välieriin, linjasi valmentajamies Jan Petrac tiedotteella.

LUE MYÖS