Pakistanin Arshad Nadeem oli Pariisin olympialaisten miesten keihäänheittofinaalin suuri tähti. Hän heitti kahdesti yli 90 metrin ja otti kultaa 92,97 metrin heitolla. Suomalaisille menivät sijat kahdeksan, yhdeksän ja kymmenen.

Lassi Etelätalo nappasi kahdeksannen sijan 84,58 metrin heitolla. Seuravat sijat menivät Oliver Helanderille (82,68) ja Toni Keräselle (80,92).

Kovatasoisen finaalin seitsemänneksi tullut Keshorn Walcott heitti 86,16 metriä. Sama mies voitti 12 vuotta sitten Lontoon olympiakultaa 84,58 metrin heitolla.

Intian Neeraj Chopra taisteli tänään hopealle 89,45 metrin heitolla. Grenadan Anderson Peters (88,54 metriä) vei himmeimmän mitalin.

Toni Keräsen toiminta herätti ihmetystä. Kun finaali oli hänen osaltaan ohi, kuvasivat Ylen kamerat, kuinka hänellä oli jäätä lähentäjän seudulla.

– Ekassa kisaheitossa oli tuntemuksia. Tuntui jo siinä. Kakkosheitto oli vähän sellainen kokeilu, että pystyykö heittämään. Kolmannella sitten riskillä taas koittaa heittämään niin kovaa kuin pystyy. Siellä on vähän napannut kiinni, selvitti valmentaja Petteri Piironen Ylelle.

Kun toimittaja tiedusteli, onko edessä pidempi huili, oli Piirosen vastaus: ”No katsotaan nyt. Aika näyttää.”

Keränen vahvisti itse myöhemmin Ylelle valmentajansa sanat.

– On tämä sellainen paikka, että niin kauan kuin kävelemään pystyy, niin pitää yrittää. Täytyy se kokeilla, perusteli keihästähti rajua ratkaisuaan.

LUE MYÖS