Suomalaisen huippu-urheilun ongelmat ovat olleet vahvasti esillä viime viikkoina. Esille on nostettu viime vuosina myös muunlaisia ongelmia.

Eräs kokenut painivalmentaja paljasti Threads-palvelussa käyneensä vetämässä tytöille alkulämmittelyt. Siellä odotti ikävä yllätys.

– Toimin itse Lapin Veikoissa painivalmentajana (tyttöryhmän vastuuvalmentaja). Kävin tänään pyydettynä vetämässä tyttäreni PT12 futisjoukkueelle ”painityyppiset” 35 minuutin alkulämmittelyt; ketteryyttä, parivoimaa, kehonhallintaa.

– Karulla tavalla totesin sen, minkä olin jo aikaisemmin huomannut seuratessani heidän treenejä ja pelejä; osalla pelaajista on isoja puutteita ihan perusliikuntataidoissa. Ei meinaa onnistua pukkihypyt, kuperkeikat, kärrynpyörät jne…

– Osalla tietysti nämä taidot on hallussa, mutta heitä olenkin nähnyt myös muiden lajien treeneissä. Puhuin pelaajille monipuolisen liikunnan merkityksestä ja tärkeydestä, niin jalkapallossa kehittymisen, kuin koko elämän kannalta.Mutta kyllä vähän huolestuttaa nykylasten liikunnallisuuden kehityssuunta… Koulua ja koululiikuntaa on turha syyttää, kyllä malli liikkumiseen lähtee omasta kodista!

Päivitys tästä.

LUE MYÖS