Viivi Lehikoisen kaudesta tuli todellinen tuskien taival. Vielä muutama vuosi sitten toivottiin, että Lehikoinen nappaa 400 metrin aidoissa jopa EM-mitalin ja taistelee olympiafinaalipaikasta kesällä 2024.

Toisin kävi. Lehikoinen pystyi tekemään pari hyvää yksittäistä juoksua. Muuten naisen taso suorastaan romahti.

Lehikoinen on nyt laittanut kautensa pakettiin. Hän ei siis ollut mukana Ruotsi-ottelussa ja kirjoitti sesongistaan Instagramissa.

– Tämä vuosi on ollut monella tapaa haastava, ja laajojen selvitysten jälkeen on paljastunut terveydellisiä ongelmia, jotka ovat varjostaneet koko vuotta. Näiden syiden vuoksi jouduin jättämään tämän kauden kilpailut kesken, jotta voin keskittyä terveyteni hoitoon ja olla parhaassa kunnossa ensi vuotta varten. Vaikka terveysongelmat eivät ole vakavia, ne ovat vaikuttaneet kykyyni suoriutua parhaalla mahdollisella tavalla, avautui Lehikoinen.

Monet ovat toivoneet, että Lehikoinen antaisi lähtöpassit valmentajalleen Laurent Meuwlylle. Esimerkiksi Iltalehden Arto Bryggare on kritisoinut miestä voimakkaasti.

Lehikoisella oli viesti noille ihmisille. Hän ei aio vaihtaa valmennustaan.

– Haluan tässä vaiheessa kiittää kaikkia, jotka ovat olleet tukena myös tänä vuonna. Erityisesti kiitokset valmentajilleni, Laurentille ja Mikaelille (Ylöstalo), jotka tekevät päivittäin töitä sen eteen, että kehittyisin paremmaksi urheilijaksi. Tänä vuonna emme saavuttaneet tavoitteita, mutta matka jatkuu (eli en ole vaihtamassa valmentajaa, vaikka jotkut ovatkin sitä ehdottaneet)! Kiitos myös tiimi, perhe, läheiset ja yhteistyökumppanit, päätti SE-nainen.

Kuva tästä.

LUE MYÖS