Topi Raitanen kilpaili sunnuntaina Tampereen Motonet GP:n 3 000 metrin esteissä. Hän jäi kakkoseksi vaisulla ajalla 8.42,89.

Voiton vei tällä kertaa Ruotsin Vidar Johansson, joka kellotti 8.35,50. Juoksuun toi lisämakua jäniksenä pari kierrosta vetänyt Janne Ukonmaanaho. Entinen juoksija ja Raitasen nykyinen valmentaja otti roolin, kun muita halukkaita ei löytynyt.

Raitanen kertoi, että juoksijoiden suunnitelma meni pahasti pieleen Tampereen iltapäivässä. Seuraavaksi olisi edessä Ruotsi-ottelu, jonka suhteen on vaikea odottaa ihmeitä, varsinkin kun Ruotsilla on kova nippu juuri esteisiin.

– Tavoitteena oli arvokisatyyppinen nousujohteinen juoksu. Siitä jäätiin, kun Vidarilla oli vaikea päivä ja itselläni vieläkin vaikeampi.

– Pitää yrittää Ruotsi-ottelussa parhaansa. Ruotsalaiselle ei ole koskaan kiva hävitä, avautui Raitanen SUL:n tiedotteella.

Eemil Helander oli kolmas ajalla 8.51,93. Hän teki harmittavan paljastuksen tilanteestaan.

– 3000 metrin sileän perusteella olisi kuntoa, mutta esteissä se ei vielä tule samalla tavalla. Se syö niin paljon jalkoja. Ei auta kuin jatkaa eteenpäin ja panostaa tuohon estehommaan, kommentoi mies SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS