Topi Raitanen jäi kauas finaalipaikasta Pariisin olympialaisten 3 000 metrin esteiden alkuerissä. Raitanen oli 11:s ajalla 8.33,11.

Kahden vuoden takainen Euroopan mestari myönsi rehellisesti kisan jälkeen, että alkuerän juoksun vauhdinjako oli kuin pedattu hänelle vauhdinjaon suhteen. Kunto ei vain riittänyt.

– Siitä tuli vauhdinjaollisesti sellainen juoksu, mistä olen monta kertaa unelmoinut, että tommoinen kun tulisi arvokisafinaaliin. Nyt se oli alkuerässä, Raitanen myönsi SUL:n tiedotteella.

Raitanen harmitteli, että hän oli vielä sen ”pari prosenttia” piikkikunnostaan. Hän kertoi, että harjoitukset antoivat lupaavia merkkejä.

– Harjoitusten perusteella oli lupa odottaa, että täällä pystyy hyvin onnistumaan. Nyt ei sattunut huippupäivä, Raitanen totesi.

– Ei se ollut täysfarssi, mutta ei mikään huippuonnistuminenkaan. Jotain siltä välillä. Sellainen hyvä veto, mutta ei riittävä.

Nathalie Blomqvist oli naisten 5 000 metrin finaalissa hienosti 13:s ajalla 14.53,10. Kenian Beatrice Chebet otti olympiakultaa.

– En todellakaan odottanut tällaista. Koko kausi on ollut suuri yllätys. Olen tehnyt paljon työtä tätä varten, mutta että näin pitkälle näin lyhyessä ajassa, Blomqvist hämmästeli Ylelle nousuaan 5 000 metrin maailman parhaiden joukkoon.

LUE MYÖS