Wilma Murto oli tuloksella 470 kuudes Pariisin olympialaisten naisten seiväshypyn finaalissa. Kyseessä oli komea suoritus erittäin vaikean kauden jälkeen. Tunteet purkaantuivat myös finaalin jälkeen.

Murto loukkasi takareitensä kesäkuun alun Rooman EM-fnaalissa. Hän ei kilpaillut sen jälkeen ennen Pariisin olympiakarsintaa.

Murto oli jälleen kerran täysin keskittynyt Pariisin illassa. Hän analysoi hyppyjensä välissä viileästi tekemistään valmentaja Jarno Koivuselle.

Kun Murto pudotti kolmannen kerran korkeudesta 480, meni hän pikaisesti kohti yleisössä ollutta Koivusta. Kaksikko vaihtoi muutaman sanan viimeisestä hypystä.

Sitten Murto ja Koivunen halasivat lämpimästi. Ylen kamerat kuvasivat vielä, kun Murto peitti kasvonsa ja kävi läpi tunteitaan. Murto tapasi vielä nopeasti finaalin jälkeen myös perheensä.

Sen jälkeen oli Ylen haastattelun vuoro. Murto oli siinä varsin tunteellisena ja myönsi, ettei vielä kuukausi sitten olisi voinut unelmoida tällaisesta.

– En olisi uskonut, enkä usko, että kauheen moni muukaan uskoi. Kaksi viikkoa sitten alkoi villeissä unelmissa olla 470 ja kuudes sija realistinen. Kolme viikkoa sitten ei todellakaan, Murto sanoi Ylelle.

Australian Nina Kennedy voitti olympiakultaa tuloksella 490. Hopea meni USA:n Katie Moonille (485) ja pronssia Kanadan Alysha Newmanille (485). Elina Lampela (440) oli 14:s.

LUE MYÖS