Turkin Buse Naz Cakiroglu voitti Suomen Pihla Kaivo-ojan kaikin tuomariäänin 5–0 Pariisin olympialaisten naisten nyrkkeilyn puolivälierissä.

Kaivo-oja taisteli kunnolla ja laittoi kaiken peliin. Kolmen vuoden takainen olympiahopeamitalisti oli kuitenkin selvästi etevämpi vielä tässä vaiheessa.

21-vuotias tamperelainen yllätti kuitenkin kaikki Pariisissa ja oli siis 50-kiloisten sarjan viides. Hän oli syystäkin tyytyväinen.

– Näyttää kyllä sen, että mä kuulun tonne kehään. Se kyllä jäi itselle tuosta käteen. Koen, että olen elämäni kunnossa ja suunta on vain ylöspäin. Paljon on vielä annettavaa. Tämä ei tosiaan jäänyt vielä tähän. Tällä hetkellä harmitus on suuri. Pitää vähän prosessoida tätä. Olisi pitänyt vähän enemmän olla tilanteen päällä, pitää omaa tempoa ja rikkoa vastustajan tyyliä. Tänään se ei riittänyt, arvioi Kaivo-oja Olympiakomitean tiedotteella.

Ylen selostaja Christer Sarlin varoitti ennen ottelun alkua katsojia Cakiroglusta. Hän teki selväksi oman mielipiteensä naisen ottelutyylistä.

– Nyrkkeilijä, joka herättää varmasti monenlaisia tuntemuksia, kun näette kohta, miten hän ottelee. Hänellä on vastustajan kannalta hyvin hankala ottelutyyli. Hän pysyy mielellään kaukana vastustajasta ja yrittää vältellä viimeiseen asti lähiottelutilanteita. Napsii sitten vastalyönneillä niitä pisteitä tuovia osumia. Hän on varsin – sanotaanko nyt – ärsyttävä tapaus kehässä, sillä hän pyrkii kaikenlaisilla tempuilla provosoimaan vastustajaansa tekemään virheitä, linjasi Sarlin Ylellä.

Sarlinin arvioi osui tyylin suhteen varsin oikeaan. Cakiroglu juhli juuri vastalyönneillä ja onnistui pitämään pääosin hyvän etäisyyden suomalaiseen.

LUE MYÖS