Alisa Vainion mainio kausi sai jatkoa sunnuntaina Berliinin maratonilla. Hän oli 14:s uudella ennätyksellään 2.25.36. Vainio paransi viime vuonna Sevillassa tekemää ennätystään minuutilla ja 50 sekunnilla.

Suomen tilastossa edellä on vain SE-nainen Camilla Richardsson ajalla 2.24.38.

Eikä sunnuntain maraton aivan täydellisesti mennyt. Vainio lähti kisaan varsin kovalla vauhdilla, mutta lopussa meno hidastui kunnolla. Vainio paljasti, että kaikki ei ollut täysin kunnossa.

– Lähdin liikkeelle kovaa, mutta en mielestäni ylikovaa. Olisi kuitenkin pitänyt ottaa paremmin huomioon, että olin viime viikon kipeä. Tiesin, että se voi vaikuttaa lihaksistoon ja tietynlaiseen jaksamiseen. Halusin kuitenkin antaa itselleni mahdollisuuden, että olisi mennyt paremmin, Vainio sanoi SUL:n tiedotteella.

– Matkalla huomasin, että lihakset eivät toimi normaalisti. Hengityksen kanssa ei ollut ongelmaa, mutta lihakset eivät nyt oikein ottaneet juoksua vastaan ja pudotin vauhtia. Aivan juoksun loppu oli sitten taistelua.

Vainio julkaisi kisan jälkeen myös Instagramissa kuvia Berliinistä. Naisen käteen oli kisapäivänä kirjattu viesti ”tänään oon vahva”.

Kuva tästä.

LUE MYÖS