Ruotsalalainen hiihtäjä Moa Lundgren on kokenut kovia. Kaksinkertainen nuorten maailmanmestari paljasti Expressenille kaatuneensa rajusti rullasuksilla Trondheimissa.

Lundgren päätti laskea alas eri paikasta kuin hän nousi suksillaan. Tuo ratkaisu maksoi kovan hinnan.

– Yhtäkkiä olin liukkaassa. mäessä, jossa oli kymmenen prosentin nousukulma. Kaikkialla muualla oli kuivaa muttei siinä. Vauhtia oli 50 km/h ja sitten kaaduin, avautui nainen.

Lundgren kaatui karusti pää edellä päin maata. Mielessä pyöri vain yksi ajatus.

– ”Hyvä luoja. Näkikö kukaan?”. Sauva ei mennyt rikki, enkä vuotanut verta. Ei naarmuakaan. Halusin vain lähteä rikospaikalta, naureskeli nainen Exprssenille.

Lundgren kilpaili vielä myöhemmin samana päivänä. Hän jätti sitten seuraavat kisat väliin. Selvisi, että nainen oli kokenut aivotärähdyksen.

– Päässä jyskytti. Muistan, että tulin oloni stressaantuneeksi. Paljon ääniä ja valoja. Olin hereillä ehkä viisi tuntia seuraavana päivänä. En ole koskaan ollut hereillä niin vähän päivänä aikana.

Lundgren ei vielä tiedä, koska hän voi tehdä paluun. Nainen suhtautuu kuitenkin asiaan valoisasti. Hän muistutti, että vaikka jonkinlainen murtuma olisi voinut olla vielä huonompi juttu.

LUE MYÖS