Ampumahiihtolegenda Kaisa Mäkäräinen on urheillut pitkään. Hän on kertonut monipuolisesta treenitaustastaan yhteistyökumppaninsa kanssa tekemässään päivityksessä.

– Ampumahiihtäjänä miun mielestä parasta harjoittelussa oli harjoittelun monipuolisuus. Hiihto, rullahiihto, juoksu, vaellukset, pyöräily, voimaharjoitukset ja tietysti ammunta tekivät urheilijan päivistä tosi erilaisia ja se oli mukavaa ja motivoivaa, kun lajit ja harjoituspaikat vaihteli.

Mäkäräisestä tuli pitkäksi ajaksi maailmanluokan ampumahiihtäjä. Hän muistutti kuitenkin melkoisesta faktasta: itse lajiin nainen siirtyi hieman ”vanhemmalla” iällä.

– Olin onnekas, että lapsuuden hiihtoharrastuksesta tuli lopulta ammattini. Toki ampumahiihtäjähän musta tuli vasta 20-vuotiaana!

Mäkäräinen nosti esiin nykylasten tilanteen. Hän toivoi, että liikunta ja urheilu saataisiin jälleen paremmin mukaan nuorten elämään.

– Minusta liikunnan ja urheilun pitäisi säilyttää kaikki nuo fiilikset, mitä kuvailin, ennen kaikkea lapsilla, jotta heille kasvaisi liikuntaan terve ja hyvä suhde. Liian monet lapset jättävät urheiluharrastuksensa jo 11-vuotiaana, mikä on minusta tosi järkyttävää ja surullista. Syynä ovat usein paineet ja vaatimukset sekä liikkumisen yksipuolisuus ts. liian aikainen lajivalinta.

– Aina siellä treeneissä ei ole mukavaa ja epäonnistumiset kuuluvat urheiluun, mutta meidän aikuisten kuitenkin tulisi löytää ne keinot, joilla ohjaamme, että lapset ei kadottaisi urheilun ja liikkumisen iloa ja kipinä liikkumiseen säilyisi koko elämän ajan.

Päivitys kokonaan tästä.

LUE MYÖS