Johannes Kläbo on ollut viime vuodet varsin dominoiva hiihtäjä maailmassa. Norjassa on nyt kuultu pieniä soraääniä mieheen liittyen.

Hiihtolegenda Martin Johnsrud Sundby teki VG:n haastattelussa selväksi, että Kläbolta puuttui jotain. Hän vertasi miestä entiseen hiihtokuninkaaseen Petter Northugiin.

– Petter Northug on vuonna 2024 maailman puhutuin hiihtäjä. Se on ongelma hiihdolle. Petterin jälkeen ei ole tullut ketään, joka olisi vienyt lajia eteenpäin.

– Hiihto on fantastinen laji, ja norjalaiset hiihtäjät ovat älyttömän kovia. Mutta kun etsitään viihdettä televisiosta, eivät ihmiset valitse enää hiihtoa. Meiltä puuttuu nyt poikkeuksellisia urheilijoita… Meillä on satoja maailmancupin kisoja voittaneita hiihtäjiä, jotka eivät herätä tunteita.

– Petter Northug nosti lajin suosion ennennäkemättömälle tasolle, mutta Johannes Kläbo ei ole onnistunut siinä. Nyt Johanneksella on mahdollisuus nostaa hiihtoa, mutta jos hän ei ymmärrä tehtäväänsä, ei hän siihen pysty. Petter oli rock and roll -hiihtäjä, mutta on vaikeaa ymmärtää, kuka Johannes on, linjasi Sundby VG:lle.

LUE MYÖS