Suomalaisen pikajuoksun viime vuosien kansallisiin kestomenestyjiin kuulunut Anniina Kortetmaa lopettaa uransa. Hän vahvisti asian Instagramissa.

29-vuotias pikakiituri, joka taitoi ennen kaikkea 100 ja 200 metrin matkat, voitti useita Suomen mestaruuksia. Hän esiintyi viimeistä kertaa kotiyleisön edessä elokuun lopun Ruotsi-ottelussa.

– Kiitos yleisurheilu! Mun urheilu alkoi ensin kestävyysjuoksijana, sitten moniottelijana ja lopulta sattumien kautta päätyi pikajuoksuun. Lapsesta saakka oon saanut toteuttaa unelmiani urheilun parissa, ja haaveiksi nuori Anniina olikin asettanut Suomen mestaruuden sekä edustuksen aikuisten arvokisoissa henkilökohtaisella matkalla.

– Urheilu kuljettaa – urheiluriparille ja -lukioon, eri paikkakunnille useiden valmentajien myötä sekä uusiin paikkoihin kisareissuilla. Oon päässyt kokemaan urheilun parhaita puolia arvokisoissa, leireillä ja muilla kisareissuilla. Tältä matkalta on tarttunut mukaan ihania ystäviä ja paljon hyvän päivän tuttuja, joiden kanssa vaihtaa kuulumisia, sanaili Kortetmaa.

Kortetmaa kiitteli monia ihmisiä. Erityiset sanat lähtivät perheen suuntaan.

– Kiitos perheelle. Ne tuntimäärät, mitä ootte käyttäneet mun urheiluun, on valtavat. Ootte kuljettanut kisoihin, leireille… ja varmistaneet, että ympäristö ei ainakaan estä kehittymistä urheilijana. Myöskään äidin roskiskylmäallas ei ole mennyt hukkaan. Suurin tuki ja ”parhaat” neuvot on tulleet aina kotoa.

Päivitys kokonaan tästä.

LUE MYÖS