Monet suomalaiset yleisurheilijat ovat tehneet yhteenvetoja kaudesta 2024. Nyt sellaisen on tehnyt myös Heta Tuuri.

Korkeushyppääjä myönsi rehellisesti Instagram-päivityksessään, että kaikki ei mennyt alussa suunnitelmien mukaan.

– Hallikausi oli odotuksia täynnä, mutta se ei tuottanut lähellekään haluttua tulosta. Valmistava leiri Teneriffalla onnistui fyysisesti hyvin, joten tavoitteita asetettiin normaaliin tapaan. Kilpailukauden alkaessa en kuitenkaan ollut valmis. Kilpailusta toiseen yritin saada hommaa toimimaan. Toisinaan tehtiin hyviäkin treenejä, mutta epävarmuutta oli liikaa teknisellä puolella. 1,5 kuukautta kisasin lähes yhtäjaksoisesti, mutta mikään ei auttanut. Selvää oli, että jonkin täytyi muuttua.

– Hallikauden jälkeen valmentaja vaihtui ja sen mukana myös treenisisällöt – suhteellisen isoja muutoksia oli siis tiedossa. Keskityimme pääasiassa tekniikkaan ja siihen liittyvien ongelmien korjaamiseen koko kevään ajan. Aloitimme yhdessä muutaman suuren projektin, joiden uskoimme (ja edelleen uskomme) jossain kohtaa tuottavan hedelmää. Se teki kaikin puolin hyvää niin päälle kuin fysiikallekin, avasi Tuuri.

Muutokset toivat lopulta tulosta, kun kärsivällisyyttä riitti. Tuuri pisti lopulta esimerkiksi ennätyksensä uusiksi.

– Ensimmäinen kilpailu Huelvassa antoi jo hyvää palautetta kevään aherruksen onnistumisesta. Hypyt olivat muodoltaan sitä mihin suuntaan olimme pyrkineet. Ranskassa vihdoin tunsin henkisen lukon täysin avautuvan, vaikka tuloksellisesti halusinkin muuta. Tämä taas muistutti siitä, kuinka urheilu on myös niin paljon kaikkea muuta kuin numeroita. Sitten toukokuun lopulla ensin Jõhvissa lähes tulkoon ennätys 189 ja viisi päivää myöhemmin Pärnussa ennätys 191. Kesä oli vasta alussa ja olin jo tässä kohtaa saanut paljon enemmän kaudelta kuin olisin uskaltanut toivoa vuoden alussa.

– Korkeuskesä jatkoi antamistaan – kisasin Euroopan parhaiden kanssa Rooman EM-kisoissa, voitin Suomenmestaruuden, hyppäsin taas yli 190 Lempäälän korkeuskarnevaaleilla ja jaoin Ruotsi-ottelun mestaruuden. Viimeisenä tekona selviydyin vielä heitto-ottelustakin.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS