Suomen hiihtoliitto on isojen taloudellisten haasteiden keskellä. Asiasta on liikkunut viime aikoina monia huhuja ja spekulaatioita.

Yle paljasti tiistaina, että luvassa on myös merkittävä urheilijoita koskeva muutos. Maailmancupiin valitut urheilijat joutuvat maksamaan jokaisesta cupin viikonlopusta omavastuuosuuden, joka on korkeimmillaan 500 euroa.

– Asiasta on johtokunnan päätös. Summa ei välttämättä ole 500 euroa eikä missään nimessä suurempi kuin 500 euroa. Kansainvälisen kilpailutoiminnan rahoituspohjan varmistaminen vaatii tällaisen toimenpiteen, Hiihtoliiton keväällä valittu puheenjohtaja Sirpa Korkatti myönsi Ylelle.

Hiihtoliitto julkaisi tiistaina myös tiedotteen, jossa kerrottiin: ”Urheilijoiden kohtuullisten omakustannusosuuksien käyttöönotto on mahdollinen keino kulujen kattamiseksi.”

– Talouden osalta joudumme tekemään vaikeita päätöksiä, jotta kokonaisuus saadaan tasapainoon. Samalla kuitenkin varmistetaan keskeisten toimintojen jatkuvuus. Tulevan talven lisäksi meidän on samanaikaisesti mietittävä, miten varmistamme kauden jälkeisen laadukkaan tekemisen kohti olympiatalvea 2026.

– Kuluvan tilikauden tuloksen saaminen nollaan ja lievästi positiiviseksi on välttämättömyys – edelleen on töitä tehtävänä, jotta siihen päästään. Prosessi etenee kuitenkin oikeaan suuntaan. Muutokset verrattuna aiempiin vuosiin ovat suhteellisen suuria, mutta välttämättömiä. Rakennamme samalla uutta kulttuuria, selvitti Korkatti tiedotteessa.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS