Mika Wickströmin kirjoittama elämäkertakirja Kristiina Mäkelä –Pitkä tie huipulle -kirjassa (Tammi) on kerännyt paljon huomiota viime päivinä.

Kristiina Mäkelä puhuu kirjassa varsin avoimesti urheilusta ja elämästä. EM-hopeamitalisti jakaa myös pysäyttäviä esimerkkejä vuosien varralta.

Mäkelä ottaa kirjassa kantaa esimerkiksi valmentajan merkitykseen urheilijan kannalta. Hän jakoi samalla karun esimerkin.

– Valmentajilla on todella suuri rooli nuorten urheilijoiden kasvattamisessa kansainvälisen tason onnistujiksi. Heiltä pitäisi löytyä malttia ja kykyä nähdä, milloin valmennettavaa pitää kannustaa eteenpäin ja milloin hillitä tekemistä. Jos panee urheilijan treenaamaan höyrypäisesti liian kovaa liian aikaisin, siitä harvoin seuraa mitään hyvää.

– Kerran yksi kilpasisko tuli kysymään minulta nuorten MM-kisoissa, että mitä hänen pitäisi tehdä, kun hänen valmentajansa itkee pettyneenä ”huonosti” mennyttä kisaa. Kyseinen urheilija oli juuri sijoittunut finaalissa viidenneksi, siis MM-kisoissa! Kenen ehdoilla silloin urheiltiin? hämmästeli Mäkelä.

LUE MYÖS