Johanna Matintalo on tehnyt viime vuosina nousua kohti kansainvälisen hiihdon huippua. Hän teki viime vuonna myös hienon kehitysloikan normaalimatkoilla.

Matintalo on nyt kertonut Sportlivin haastattelussa, että tie on ollut varsin pitkä. Hiihtoässä on kokenut monenlaisia ongelmia vuosien varrella.

Matintalo kertoi myös äitinsä vuosien takaisista karusta ennustuksesta.

– Oma äiti sanonut välillä silloin kauan aikaa sitten, että hänen mielestään urheilumaailma on minulle liian raju tietyllä tapaa minun psyykkeelle, kun haluaisi aina olla täydellinen ja kun se on kuitenkin aika epätodennäköistä, että pystyisi urheilumaailmassa aina suoriutumaan sillä täydellisellä tasolla. Se on ollut aika vaikeaa ja aiheuttanut minulle stressiä ja välillä myös ahdistusta, kun haluaisi olla täydellisempi ja parempi kuin mihin pystyy, selvitti Matintalo Ylelle.

– Huonot harjoitukset ovat olleet minulle katastrofi. Kuitenkin urheilussa on mahdotonta olla täydellinen jokaisessa harjoituksessa ja kilpailussa. Uuden valmentajan ja harjoitusporukan siivittämänä hän on onnistunut löytämään rennomman otteen hiihtoon, selvitti Matintalo.

Video tästä ja tästä linkki Sportlivin jaksoon.

LUE MYÖS