Laura Arffmanin kirjoittamassa Krista Pärmäkosken Avoin-elämäkertakirjassa käsitellään myös viime talven synkkiä hetkiä.

Pärmäkoskella oli loppuvuodesta 2023 paniikkikohtauksia. Asiasta ei puhuttu julkisuudessa.

Tour de Ski ei ei tuonut toivottua tulosta Pärmäkoskelle. Kulisseissa kuohui, sillä paniikkikohtaukset aiheuttivat ongelmia myös Tourilla.

Kun Tour de Ski oli ohi, alkoivat isommat ongelmat. Pärmäkoski oli pahasti väsynyt ja söi epäterveellisesti – jos söi lainkaan.

– Elämä oli ollut oikeastaan yhtä helvettiä. Kun kohtaus iski, hän mietti, kuinka paljon lääkettä uskalsi ottaa. Mieli oli niin maassa, ettei hän ollut enää millään jaksaa. Vaikka Krista tiesi olevansa vahva, oli pelottavaa huomata miettivänsä, joisiko pullon giniä vai söisikö lääkkeitä, kerrotaan kirjassa.

Pärmäkoski oli silti mukana tammikuun lopussa maailmancupissa. Hän romahti Gomsissa historiallisesti vapaan hiihtotavan 20 kilometrin kisan sijalle 38. Se on naisen uran heikoin sijoitus maailmancupissa.

Pärmäkosken kausi kääntyi lopulta nousuun tauon jälkeen. Hän voitti Salpausselän maailmancupissa 20 kilometrin perinteisen kisan.

LUE MYÖS