Venäläisiä ja valkovenäläisiä hiihtäjiä ei nähdä tulevallakaan kaudella maailmancupissa. Ratkaisu oli varsin odotettu.

Asia on luonnollisesti herättänyt harmitusta itärajan takana. Länsimaissa on pääosin vedetty yhtenäistä linjaa. Suurin osa hiihtoihmisistä on tehnyt selväksi, ettei venäläisten paluusta voida keskustella, ennen kuin brutaali hyökkäyssota Ukrainaan päättyy.

Jotkut ovat kuitenkin myöntäneet, että hiihto kärsii venäläisten poissaolon vuoksi. Nuo kommentit ovat mannaa venäläiselle medialle ja hiihtäjille.

Norjalaistoimittaja Jan Petter Saltvedt oli hiljattain venäläisen Sport24:n haastattelussa. Hänen puheensa nousivat isosti otsikoihin Venäjällä.

– Venäläisten urheilijoiden puuttuminen kansainvälisistä kisoista on ilman muuta osasyy sille, miksi hiihdon kiinnostus on vähentynyt Norjassa. Ei ole kunnon kilpailua, etenkään miesten puolella. Ei ole venäläisiä, saksalaisia, ruotsalaisia, italialaisia. Kunnon jännityksen puute vähentää kiinnostusta.

– Toinen elementti on norjalaisten hiihtopersoonien puute. Ei ole enää (Petter) Northugia tai (Marit) Björgeniä. Ei draamaa. Näiden kahden elementin yhteisvaikutus on suuri huolenaihe Norjan hiihtopomoille, kertoo Sport24 miehen sanoneen.

LUE MYÖS