Suomalainen kestävyysjuoksija Sara Lappalainen lopettaa uransa. Nainen vahvisti asian torstaina sosiaalisessa mediassa.

Lappalaisen nimissä on muun muassa 800 ja 1 500 metrin Suomen ennätykset. Hän avasi ratkaisuaan SUL:n tiedotteella.

– Tässä on pitkä talvi tulossa. Kun sitä puntaroi, alkoi tulla tunne, että onko valmis laittamaan itsensä likoon ihan täysillä. Tätä kun ei voi vain toisella kädellä tehdä. Tuli fiilis, että välttämättä ei ole. Nämä viime vuodet ovat kurittaneet paljon. On väsynyt olo. Ei vaan oikein jaksa, Lappalainen sanoo.

Lappalaista on vaivannut ikävä terveysmurhe jo kolme vuotta. Se pilasi myös Pariisin olympialaiset.

– Olihan se olympialaiset sellainen viimeinen niitti. Rupesin miettimään, että kun olen tehnyt tämän eteen niin älyttömästi töitä ja antanut kaikkeni, jaksanko tehdä sitä kaikkea uudestaan, kun palkinto on tuo, etten pysty edes juoksemaan. Sitä on valmis tekemään töitä, vaikka kuinka, jos siitä saa palkinnon.

– Koko kesä ollut tosi vaikea. Olin ihan älyttömän hyvässä kunnossa, mutta kunto romahti kesällä kolme neljä kertaa ihan täysin ja erittäin huonoina hetkinä, juuri ennen EM-kisoja ja ennen olympialaisia, Lappalainen muistelee.

Lappalainen on erittäin pidetty juoksija. Hänelle sateli positiivisia kommentteja. Yhden niistä tarjosi hiihtäjä Krista Pärmäkoski.

– Kiitos huikeista hetkistä ja mikä ura! Saat olla ylpee itestäsi. Kaikkea mahtavaa tulevaan, mitä se sitten ikinä tuokaan tullessaan, kuittasi Pärmäkoski Instagramissa.

LUE MYÖS