Venäläiset hiihtäjät eivät ole saaneet viime vuosina iloisia uutisia kansainvälisiin kisoihin liittyen. Nyt on ilmeisesti jälleen pientä valoa.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS päätti aiemmin syksyllä, että venäläisillä ja valkovenäläisillä hiihtäjillä ei ole asiaa tulevan kauden kisoihin.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe, joka on kohauttanut viime kuukausina järkyttävillä avautumisillaan, on nyt kommentoinut asiaa uutistoimisto TASS:lle. Hän avasi Venäjän hiihtoliiton suhdetta kansainväliseen hiihtoliittoon ja kansainväliseen olympiakomiteaan (KOK).

– Teemme yhdessä töitä, sillä emme ole näiden organisaatioiden ulkopuolella. On olemassa kommunikaatiota. Hiihtoliittomme saa kaikki dokumentit heiltä. He vastaavat kirjeisiimme jne. Mutta kansainvälisten liittojen on luultavasti paljon vaikeampaa tehdä ratkaisuja olympialajien suhteen, koska ne ovat kaikki kansainvälisen olympiakomitean alla. KOK:n päätöksiä seurataan, selvitti Välbe ja paljasti sitten kovan käänteen.

– Tiedän, että nämä neuvottelut ovat tällä hetkellä käynnissä. Mukana on FIS:n puheenjohtaja ja KOK:n edustajia. Puhutaan siitä, pitäisikö Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden päästä neutraaleina urheilijoina ensi kaudeksi. Ehkä joitain osallistumislupia saadaan olympialaisiin (vuonna 2026). Ei kukaan kyllä meitä varmaan päästä seuraaviin olympialaisiin lippumme ja kansallislaulumme kanssa.

LUE MYÖS