Suomalainen seitsenottelija Saga Vanninen ilmoitti hiljattain vaihtavansa valmentajaa. Kahden vuoden yhteistyö Jesse Jokisen kanssa päättyi.

Jokisen SUL:n tiedotteella lausumista sanoista oli luettavissa, että ratkaisu lähti Vannisen aloitteesta. Naisen uudesta valmentajasta liikkuu nyt huhuja.

Yle kertoo, että virolainen ottelulegenda Erki Nool on vahvasti ehdolla Vannisen uudeksi valmentajaksi. Nool myönsi Ylelle, että keskusteluja on käyty. Vielä ei ole mitään varmaa.

– Kyllä olemme olleet yhteydessä, ja Sagan valmentamisesta on ollut puhetta. Kahden viikon kuluessa asioiden pitäisi ratketa, Nool kertoi Ylelle.

Nool voitti omalla urallaan kymmenottelun olympiakultaa Sydneyssä. Hän kertoi, että Vannisen olisi tarkoitus harjoitella paljon Tallinnassa, mikäli yhteistyö alkaa.

Vanninen on tehnyt loisteliasta jälkeä junioreissa. Nool teki nyt selväksi, että mahdollisen yhteistyön tavoite olisi olympiakulta vuonna 2028.

– Saga on silloin 25-vuotias ja parhaassa iässä. Nyt hän on 21-vuotiaaksi saavuttanut jo erittäin kovia tuloksia (ennätys 6391 pistettä vuodelta 2023), mutta jokaisessa lajissa ja yleisessä fysiikassa riittää kehitettävää, ottelukunnossa niin sanoakseni, linjasi mies Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS