Suomalainen keihäänheittäjä Rebecca Nelimarkka otti tänä kesänä upeita kehitysloikkia. Aivan kaikki ei toki mennyt toivotulla tavalla.

Nelimarkka heitti naisten keihäällä uuden ennätyksensä 56,70. Nelimarkka on nyt kerrannut kauttaan Instagramissa. Hän myönsi, että sesonki oli pientä vuoristorataa.

– Kausi oli hieman monimutkainen. Ensimmäinen kisa/kausi naisten keihäällä on odotettavasti arvaamaton, koska ei voi varmaksi tietää miten heitto lähtee kulkemaan uudella välineellä. No mulla lähti kausi ihan mukavasti käyntiin, mutta vähän ennen juhannusta sain kesäflunssan, mikä johti viikon lepojaksoon.

– Tämän jälkeen toki heitin huikean sarjan ja ennätyksen Kuortaneella, mutta ei kauaa mennyt kun uusi tauti jo vaani selän takana. Tällä kertaa uusi lepojakso oli jo liikaa. Treenejä jäi siis runsaasti välistä, mikä johti siihen, että kunto laski vääjäämättä suunniteltua alemmas.

– Treenejä, joissa olisi pitänyt vahvistaa ja ylläpitää heikkoja lihaksia jäi vähäiseksi sairastuleiden vuoksi. Vähäinen treenimäärä johti lihasjumiin mikä äityi pahaksi Tanskassa.

Nelimarkka käynnisti sen jälkeen kuntoutuksen kohti kauden päätavoitetta eli Perussa järjestettyjä alle 20-vuotiaiden MM-kisoja. Sieltä tuli viides sija kohtuullisella tuloksella.

– Ensimmäiset kovavauhtiset heitot, joissa tukijalka jo vähän piti Tanskan jälkeen, heitin Perussa pari päivää ennen karsintaa. Karsinnassa heiton puute näkyi rajusti, mutta kovilla kisahermoilla taistelin itseni viimeisellä heitolla finaaliin. Loppukilpailussa tulokseksi kirjattiin 53.00m. Kesäkuussa en olisi ollut tähän tulokseen tyytyväinen, jos olisin nähnyt tulevaisuuteen.

– Viimeisen heiton heitettyäni katsoin tulostaululle ja tiesin ettei tulos parantunut. Mieleni oli silti aika tyyni – en tiennyt pitäisikö iloita vai surra: ollakko pettynyt tulokseen vai tyytyväinen itseeni? Tiesin, että mitään en olisi voinut tehdä paremmin päästäkseni tähän pisteeseen.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS