Suomalaisen yleisurheilun tila on ollut iso puheenaihe Pariisin olympialaisten pettymysten jälkeen.

Urheilijat, asiantuntija ja vaikuttajat ovat nähneet erilaisia ongelmia järjestelmässä. Pikajuoksija Emma Tainio on nyt avannut suunsa.

Nainen avasi tuntojaan Instagramissa. Hän myönsi, että mitta on täyttymässä.

– Siksi, että olen väsynyt keskustelemaan nuorten urheilijoiden kanssa, jotka ovat väsyneitä järjestelmään. Ymmärrän, että rajatut ja niukat taloudelliset resurssit tulee ohjata tarkasti harkiten ja kaikkeen ei ole yksinkertaisesti varaa. Kyse on kuitenkin siitä, mihin nämä rajatut resurssit kohdistetaan.

– Mielestäni aiempi järjestelmä, jossa oli tasokas TF-ryhmä, laaja maajoukkuekokonaisuus ja vielä haastaja-taso, toi kirjon urheilijoita ei välttämättä edes taloudellisen tuen, vaan yhteisön piiriin, joka hyödytti monia. Lajimme urheilijat vievät toinen toistaan eteenpäin ja myös huiput kaipaavat sparrausta. Yleisurheilu on yksilölaji, mutta yhteisöllisyys kuuluu myös meille.

– Lajiliittomme SUL on täynnä ihania ihmisiä, valmentajia ja urheilijoita. SUL on mahdollistanut niin minulle, kuin monelle muullekin tahon, johon kuulua. Moni lajiliitossa varmasti toivoisi, että asiat olisivat toisin ja taloudellisia resursseja enemmän. Tämä on kuitenkin myös halaus niille urheilijoille, jotka ovat hankalassa tilanteessa. Ette ole yksin.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS